پیروگی را میتوانید در آب بجوشانید و یا
در روغن یا کره سرخ کنید. ما در ادامه طرز تهیهی پیروگی را به روش اول (در آب جوش)
آموزش میدهیم. آماده کردن این غذای بینالمللی وقت و حوصلهی زیادی میخواهد، اما
مطمئن باشید با تهیهی آن خستگی از تنتان بیرون میآید.
مواد لازم برای پر کردن پیروگی با سیبزمینی
پنیری
سیبزمینی: پنج عدد
کره: دو قاشق غذاخوری
پنیر خامهای: ۶۰ گرم
پنیر موزارلا: سه چهارم فنجان
نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای روی پیروگی
بیکن خرد شده: ۱۲۰ گرم
کره: دو قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیهی خمیر پیروگی
آب گرم: یک فنجان
شیر: یک چهارم فنجان
خامهی ترش: دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
آرد گندم: چهار فنجان
نمک: یک قاشق چایخوری
طرز تهیهی سیبزمینی پنیری برای پر کردن
پیروگی
۱. سیبزمینیها را در یک قابلمه بگذارید و به
اندازهای که سیبزمینیها پوشانده شوند، قابلمه را آب کنید. قابلمه را به مدت ۲۵
دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید آب داخل آن به جوش آید. برای اطمینان از
پخته شدن سیبزمینیها داخل آن چنگال فرو کنید. اگر چنگال به راحتی داخل آن فرو رفت،
یعنی سیبزمینیها پختهاند. زیر حرارت را خاموش کرده و آب قابلمه را خالی کنید. اجازه
دهید سیبزمینیها به مدت ۵ دقیقه خنک شوند. سپس پوست آنها را بگیرید و با گوشتکوب
له کنید.
۲. سیبزمینیهای له شده را داخل یک کاسهی
بزرگ بریزید و به آن نمک، کرهی آب شده و پنیر خامهای اضافه کنید. پنیر موزارلا را
خرد کرده و به آن اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را کنار بگذارید.
طرز تهیه بیکن کرهای برای روی پیروگی
۱. بیکنها را خرد کنید. یک ماهیتابه متوسط روی
حرارت بگذارید و بیکنها را در کمی روغن سرخ کنید.
۲. زمانی که بیکنها ترد شدند، دو قاشق غذاخوری
کره به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه، زیر حرارت را خاموش کنید. بیکنها هنگام سرو
باید داغ باشند. بنابراین قبل از گذاشتن بیکنها روی پیروگی، باید آنها را در مایکروویو
داغ کنید.
طرز تهیهی خمیر پیروگی
۱. در کاسهی همزن ایستاده یا یک کاسهی بزرگ
(در صورت استفاده از همزن دستی) آب گرم، شیر، خامهی ترش، تخم مرغ و نمک را بزنید تا
خوب مخلوط شوند.
۲. دو فنجان از آرد گندم را اضافه کنید و آن
را با سرعت متوسط بزنید تا خوب با سایر مواد ترکیب شود. همزمان باقیماندهی آرد را
هم اضافه کنید و خوب بزنید. آرد را آنقدر بزنید که دیگر به اطراف کاسه نچسبد. سپس
روی یک سطح صاف (مانند سینی) کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه با دستانتان
ورز دهید.
طرز تهیهی پیروگی
۱. روی یک سطح صاف مانند سینی آرد بپاشید. خمیر
را با وردنه صاف کنید تا به ضخامت ۳ میلیمتر برسد. یک لیوان یا فنجان بهعنوان قالب
بردارید و با آن خمیر را دایره دایره کنید.
۲. یک قاشق غذاخوری از مواد پرکردنی را بردارید
و وسط هر دایره بریزید. دایره را از قطر تا کنید تا به شکل یک نیم دایره درآید. سپس
لبههای آن را با انگشتانتان فشار دهید تا به هم بچسبند.
۳. در یک قابلمه آب و یک قاشق غذاخوری نمک بریزید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. پیروگیها را به آب اضافه کنید. پس از چند
دقیقه دلمهها روی سطح آب میآیند. پیروگیها را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه و تا زمانی که
خیلی نرم شوند، در آب بپزید. سپس پیروگیها را از آب بیرون بیاورید و روی آنها بیکن
کرهای بریزید. پیروگی لذیذ شما آماده است.
چند نکته برای تهیهی پیروگی
میتوانید
از پورهی سیبزمینی برای پر کردن پیروگی استفاده کنید.
به جای پنیر موزارلا میتوانید از پنیر پارمسان،
پنیر چدار و یا هر نوع پنیری که دوست دارید استفاده کنید.
۳. کوشاری، غذای ملی مصری
کوشاری یکی از غذاهای بینالمللی فوقالعاده
خوشمزه است. این غذا یکی از محبوبترین و ارزانترین غذاهای خیابانی مصر به شمار میرود.
کوشاری با عدس، برنج، پیاز سرخ شده، نخود و سس گوجه فرنگی مخصوص تهیه میشود. این
غذای بینالمللی بیشتر توسط گیاهخواران در مصر مصرف میشود. ممکن است با دیدن مواد اولیهی کوشاری، فکر
کنید که یک غذای ساده و معمولی است. اما مطمئن باشید با امتحان کردن این غذای لذیذ،
عاشق طعم و مزهی شگفتانگیز آن خواهید شد. کوشاری را میتوانید با سالاد مدیترانهای
به همراه روغن زیتون و آبلیمو سرو کنید.
مواد لازم برای تهیهی سس گوجه فرنگی مخصوص
پیاز کوچک: یک عدد
سیر: چهار حبه
روغن: به مقدار دلخواه
گشنیز: یک قاشق چایخوری
پورهی گوجهفرنگی: ۴۰۰ گرم
سرکهی سفید: یک و نیم قاشق غذاخوری
پرک فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیهی پیاز ترد روی کوشاری
آرد گندم: یک سوم فنجان
روغن: نصف فنجان
پیاز بزرگ: یک عدد
نمک: به مقدار دلخواه
مواد لازم برای تهیهی کوشاری
عدس: یک و نیم فنجان
برنج: یک و نیم فنجان
پاستا اِلبو: دو فنجان
گشنیز: دو قاشق چایخوری
نخود: ۱۰۰ گرم
روغن: به مقدار لازم
نمک: نصف قاشق چایخوری
فلفل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیهی سس گوجه فرنگی مخصوص
۱. ابتدا پیاز را رنده کرده و سیر را ریز خرد
کنید. یک قابلمهی کوچک روی حرارت متوسط بگذارید و یک قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید.
پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید پیاز طلایی (نه قهوهای) شود. سپس
سیر خرد شده، گشنیز پودر شده و پرک فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. مواد را ۳۰ تا
۴۵ ثانیه دیگر یا تا زمانی که بویشان درآید، سرخ کنید.
۲. پورهی گوجهفرنگی و نمک و فلفل را به مواد
داخل قابلمه اضافه کنید. مقدار نمک و فلفل به ذائقهی شما بستگی دارد. اجازه دهید سس
به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه و تا زمانی که غلیظ شود و به جوش آید، روی حرارت بماند.
۳. سرکه را اضافه کرده و حرارت را خیلی کم کنید.
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا زمان سرو گرم بماند.
طرز تهیهی پیاز ترد روی کوشاری
۱. پیاز را بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس
آن را حلقهای خرد کنید. روی حلقههای پیاز نمک بپاشید. مقدار نمک به ذائقهی شما بستگی
دارد. آرد گندم را در یک بشقاب بریزید. پیازها را در آرد بزنید و سپس تکان دهید تا
آرد اضافی آنها گرفته شود.
۲. در یک ماهیتابهی بزرگ، روغن را روی حرارت
متوسط داغ کنید. حلقههای پیاز را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در روغن سرخ کنید و مرتب هم
بزنید تا رنگ پیازها قهوهای کاراملی شود. پیازها باید ترد شوند، نه اینکه بسوزند.
زیر حرارت را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید تا پیازها گرم بمانند.
طرز تهیهی کوشاری
۱. برای تهیهی کوشاری، ابتدا عدس را بهخوبی
بشویید. عدسها را داخل یک قابلمهی متوسط بریزید. قابلمه را چهار فنجان آب کنید و
روی حرارت زیاد بگذارید. پس از چند دقیقه، حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدسها به
مدت ۱۵ تا ۱۷ دقیقه روی حرارت باشند تا نرم شوند. حواستان باشد در این مرحله نیاز نیست
عدسها کامل بپزند و فقط باید نیمپز شوند، چون در بقیهی مراحل دوباره پخته میشوند.
سپس عدسها را آبکشی کنید و کمی نمک به آنها بزنید.
۲. برنج را بشویید و به مدت ۱۵ دقیقه خیس و سپس
آبکشی کنید. در یک قابلمه، عدس نیمپز و برنج را مخلوط کرده و یک قاشق غذاخوری روغن
به آن اضافه کنید. نمک، فلفل، و گشنیز را هم به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت
متوسط بگذارید. اجازه دهید به مدت ۳ دقیقه روی حرارت بماند. مرتب آن را هم بزنید.
سپس سه فنجان آب به قابلمه اضافه کنید، به
طوری که آب، عدس و برنج را بپوشاند. اجازه دهید آب بجوشد و مقدار آن کم شود. سپس درب
قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت تقریبا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که آب قابلمه
تمام شود و عدس و برنج بهخوبی بپزند، روی حرارت بمانند.
۳. در همان زمان که عدس و برنج در حال پختن هستند،
پاستا را طبق دستورالعمل روی بسته بندی آن درست کنید. یعنی یک قابلمه را آب کنید.
پاستا را به همراه کمی نمک و روغن به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید
و اجازه دهید پاستا تا زمانی که زیر دندان کمی سفت باشد، بپزد. سپس آن را آبکشی کنید
۴. نخودها را بشویید و چند ساعت خیس کنید. سپس
آنها را آبکشی کنید. یک قابلمه را آب کنید و نخود را با کمی نمک در آن بپزید. سپس
نخودهای پخته شده را آبکشی کنید و کنار بگذارید. قبل از سرو، نخودها را در مایکروویو
داغ کنید
۵. برای سرو، عدس و برنج را با چنگال فشار دهید
تا نرم شوند. سپس آنها را به یک بشقاب بزرگ منتقل کنید. روی کوشاری پاستای اِلبو و
نیمی از سس گوجه فرنگی، نخود و در نهایت نیمی از پیاز ترد را بریزید. باقی ماندهی
سس گوجه فرنگی و پیاز ترد را هم در ظرف جداگانه سرو کنید. نوش جان.
۴. خورش کاری تایلندی حرفهای؛ یک غذای بینالمللی
ِ مقوی برای گیاهخواران
خورش کاری تایلندی یک غذای بینالمللی بسیار
سالم، خوشمزه و خوش طعم است. این خورش را معمولا با مرغ درست میکنند، اما ما در ادامه
دستور پخت خورش کاری با سبزیجات را به شما آموزش میدهیم. این غذای مهیج برای افرادی
که تمایل به گیاهخواری دارند، مناسب است. جالب است بدانید که بعضی از افراد این غذای
مقوی را در وعدهی صبحانه میل میکنند.
مواد لازم برای تهیهی خورش کاری تایلندی
سیبزمینی: دو عدد
پیاز: یک عدد
سیر: چهار حبه
گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
نخودفرنگی: ۵۰۰ گرم
هویج: سه عدد
شیر نارگیل: ۴۰۰ میلیلیتر
فلفل دلمهای: دو عدد
زیرهی سبز: دو قاشق چایخوری
پودر کاری: چهار قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
زنجبیل: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: چهار قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیهی خورش کاری تایلندی حرفهای
۱. سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید.
سپس آنها را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید. سیبزمینیهای خرد شده را در یک قابلمه
بریزید و قابلمه را به اندازهای که آب روی سیبزمینیها را بگیرد، آب کنید. دو قاشق
غذاخوری نمک به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به
جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. اجازه دهید سیبزمینیها به
مدت ۱۵ دقیقه بپزند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و آب اضافهی آن را دور بریزید.
۲. پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه بریزید.
یک قاشق غذاخوری روغن مایع به پیازها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار
دهید تا پیازها به مدت تقریبا ۴ دقیقه سرخ و طلایی شود. در همین زمان سیرها را ریز
خرد کنید و به همراه پیاز یک تا دو دقیقه تفت دهید. حواستان باشد سیر نباید زیاد سرخ
شود، چون خشک و تلخ میشود
۳. گوجهفرنگی را به همراه ۲۰۰ میلیلیتر آب
در مخلوطکن بریزید و مخلوط کنید تا به شکل پوره درآید. یک قابلمه را پر از آب کنید
و نخودفرنگیها را در آن بپزید. در صورت تمایل میتوانید از کنسرو نخودفرنگی استفاده
کنید. زنجبیل تازه را هم ریز خرد کنید. اگر زنجبیل تازه ندارید، میتوانید از پودر
زنجبیل استفاده کنید.
۴. پوست هویجها را بگیرید و حلقهای خرد کنید.
فلفل دلمهایها را هم ریز خرد کنید. پودر کاری، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل
قرمز، زنجبیل، نخودفرنگی پخته و گوجهفرنگی پوره شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و
هم بزنید. شیر نارگیل را هم به مواد اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش
آیند.
۵. زمانی که مواد به جوش آمدند، حرارت را کم
کنید. سیبزمینیهای پخته شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همهی مواد به مدت
تقریبا ۳۰ دقیقه بپزند. با توجه به اینکه هویج بافت سفتی دارد، میتوانید مدت زمان
پخت خورش کاری را افزایش دهید تا هویجها نرمتر شوتد. در نهایت خورش کاری را در ظرف
سرو بریزید و آن را با گشنیز یا ریحان خرد شدهی تازه تزیین کنید.
چند نکته برای تهیهی خورش کاری تایلندی
- در صورت تمایل میتوانید به خورش کاری تایلندی
با سبزیجات، یک و نیم فنجان کلم خرد شده اضافه کنید.
- اگر دوست دارید غذا طعم تندتری داشته باشد،
به آن سس چیلی اضافه کنید.
- برای اینکه خورشت کاری تایلندی طعم بهتری
بگیرد، میتوانید از مقدار بیشتری پیاز، زنجبیل و سیر استفاده کنید.
- به جای سبزیجات ذکر شده در این دستور پخت
میتوانید از کلم بروکلی، گل کلم، قارچ یا سیبزمینی شیرین استفاده کنید.
- میتوانید خورشت کاری را با برنج سرو کنید.
گرفته شده از دیجی کالا.