باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه
ی خطه ی شمال ایران است که اگر خوب درست شود بسیار مورد پسند قرار خواهد گرفت و سبک زندگی شما را تغییر خواهد داد.
مواد لازم باقلا قاتق گیلانی
پاچ باقلای کشاورزی 300گرم
تخم مرغ 3 عدد
شوید خشک 4 حبه
کره یا روغن زیتون 100 گرم
سیر کوبیده شده 4 حبه
آب
1 لیتر
دارچین به مقدار نیاز
نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه باقلاقاتوق
پوست باقلا را جدا کنید و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید .بعد از کمی تفت دادن باقلا ،سیر کوبیده شده ,شوید و کمی زردچوبه و نمک را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند. سپس یک لیتر آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه می کنیم .تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند .در پایان پخت باقلا هم می توانید آن را با کمی دارچین و نمک خوش عطر تر و لذیذ تر کنید.
- پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار
می توان خرید. پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که
پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد
پخته شود له می شود.
- تخم
مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
- شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می
شود.
- اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید،
نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
- حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست
آن راحت جدا شود.
- از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا
این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
- این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی،
ماست و خیار سرو می شود.
- اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ
را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.
نکات تکمیلی در مورد باقلا قاتق
- باقلا قاتق جزو غذای محلی - گیلانی می باشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن
حدودا 20دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد
.
- باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار - شام
- پیش غذا - سرو کنید .
- همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار
- میل کرد .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه
برای 4 نفر مناسب می باشد .
برگرفته از نمناک.