ویژگی یک تلویزیون خوب – تولید داخل در برابر محصولات کره ای

هر چند توان خرید مصرف کننده برای یک محصول بخصوص لوازم گرانبها بسیار تعیین کننده است، اما آنچه برای این روزها در فروشگاه های لوازم خانگی برای خرید صوتی و تصویری همچنان مهمترین ویژگی تلقی می شود بدون شک کیفیت بهتراست.

 

متاسفانه در سال جاری تغییرات نرخ ارز چنان بر محصولات و اجناس تاثیر گذاشته که خرید تبدیل به یک پروژه پیچیده شده است. از یک سو تنوع محصولات با کیفیت دربازار پایین آمده، و بازار محصولات کم ارزش – بلحاظ کیفی – جان گرفته است. از سوی دیگر اطلاعات در خصوص لوازم خانگی بخصوص لوازم الکترونیک بگونه ای با ارزش قیمتی همسان سازی شده است. بدین معنی که اطلاعات مقایسه ای با محصولات دیگر کمتر ارائه می شود. به بیان دیگر این اتفاق در مواردی می افتد که  یک ویژگی خاص در هر دو مورد مقایسه یکی باشد یا به لحاظ سال ساخت و تکنولوژی استفاده شده، محصولی که کیفیت کلی کمتر ولی قیمت ارزان تری دارد، برنده باشد. البته خریدار باهوش در هر شرایطی با تحقیق درست و معیار قرار دادن ویژگی های اصلی یک دستگاه الکتریکی به رضایت از خرید خود دست خواهد یافت.

اما ویژگی های اصلی یک دستگاه الکتریکی کدامند؟

برای جواب به این سوال باید بیش از هر چیز به این مطلب نظر داشت که کاربرد آن برای کیست و کاربر اصلی آن کیست. بعنوان مثال لپ تاپ های corei9 صرف نظر از جزئیات قطعات الکترونیکی، از جمله لپ تاپ های پرسرعت و قوی بازار است که می توان نرم افزار های سنگین طراحی را بر روی آنها نصب و اجرا نمود. اما اگر کاربراین لپ تاپ یک کارمند یک شرکت باشد که تنها از برنامه های مایکروسافت آفیس استفاده می کند و یا دانش آموزی باشد که هیچ گاه به بهره مندی از قدرت تکنیکی پردازش دستگاه خود نیاز نداشته باشد می شود براحتی نتیجه گرفت که این لپ تاپ گزینه بسیار بدی برای خرید است. صرف هزینه بیش از اندازه برای کاربریِ معمولی!

پس از مشخص شدن کاربری (نوع استفاده) و کاربر (یوزر) حال می توان به ویژگی های دیگر نیز پرداخت. برای درک بهتر با شرح یک مثال پیش میرویم تا به جزئیات هم بپردازیم. تصور کنید تلویزیونی که در حال حاضر در منزل دارید یک ال سی دی ۴۳ اینچ براویا سونی است که حداقل دو دهه از عمر آن می گذرد و بدلیل برخورد اسباب بازی با صفحه تلویزیون صفحه نمایش آن از کار افتاده است. در صورت وجود قطعات و صفحه نمایشگر اصلی در بازار، هزینه ای برابر با یک تلویزیون نو باید پرداخت کنید. در غیر این صورت یک دستگاه تلویزیون جایگزین قبلی کنید. ولی با مراجعه به فروشگاه با صفحات تلویزیون با ابعاد مختلف و تصاویر بینظیر مواجه می شوید که انتخاب را سخت می کند.

 

ابعاد تلویزیون

سایزهای نمایشگرهای خانگی از ۳۲ اینچ تا ۸۵ اینچ تعریف میشود. و مسلما هر چه تلویزیون ابعاد بزرگتری داشته باشد قیمت بالاتری هم خواهد داشت. اما آنچه باید در انتخاب سایز تلویزیون مد نظر داشت مساحت اتاقی است که قرار است در آن تلویزیون قرار گیرد. میتوانید ابعاد تلویزیون را از سایت ها مختلف پیدا کرده و بر همین اساس بصورت مجازی محل جایگیری تلویزیون را تعیین کنید. اگر میخواهید تلویزیون خودرا بر روی زیرتلویزیونی قرار دهید حتما میز مناسب با طول نمایشگر انتخاب کنید. در صورتی که میخواهید تلویزیون خود را به دیوار نصب کنید نکته قابل ذکر اطمینان از مقاومت دیواری است که تلویزیون را بر روی آن نصب می کنید. ارزانترین و در دسترس ترین راه یافتن وزن تلویزیون، جستجو در اینترنت است. بصورت اجمالی تلویزیون ها را می توان به ۳ دسته با سایزهای زیر مشخص نمود:

تلویزیون های سایز کوچک:

۳۲ اینچ               ۴۰ اینچ              ۴۲ اینچ              ۴۳ اینچ

تلویزیون های سایز متوسط:

۴۶ اینچ              ۴۷ اینچ              ۴۸ اینچ              ۴۹ اینچ              ۵۰ اینچ             

تلویزیون های سایز بزرگ:

۵۵ اینچ              ۵۸اینچ               ۶۰ اینچ

تلویزیون های سایز فوق بزرگ:

۶۵ اینچ              ۷۰ اینچ              ۷۵ اینچ              ۸۰ اینچ              ۸۲اینچ               ۸۵ اینچ

 

نصب تلویزیون به دیوار نیازمند وسیله ای است که براکت تلویزیون یا پایه دیواری نام دارد. براکت ها هم بر اساس سایز تلویزیون انواع و مدل های متفاوتی دارد که میتوانید بنا به سایز تلویزیون خود و نوع کاربرد آن اقدام به خرید براکت مناسب کنید.

 

رزولوشن (وضوح) تصویر:

هرتصویر دیجیتالی تشکیل شده از تعداد زیادی مربع های کوچک است که به تعداد خاصی در هر صفحه نمایش وجود دارند. این مربع های کوچک را پیکسل می گویند. هر چه اندازه این مربع ها (پیکسل ها) کوچکتر وتعداد آن بیشتر باشد دقت تصویر بالاتر و زنده تر بنظر می رسد. برای درک بهتر با هم برویم سراغ یک مثال نستالژیک: بازی های آتاری در دهه ۶۰ که بسیار هم محبوب بودند را همه بخاطر داریم. وجود مربع های بزرگی که کنار هم قرار می گرفتند و اشکال مختلفی مانند هواپیما، توپ، تفنگ، و ... ایجاد می کردند. بعد ها با آمدن کنسول هایی مثل میکرو و سگا، تصویر و رنگ ها هم ارتقا پیدا کرد. بدین معنی که اندازه پیکسلها کوچکتر و تعداد آنها بیشتر شد. و در نهایت تصاویر دیجیتال به حدی گسترده و پیشرفته شد که اصطلاحاتی مانند 4K و اخیرا 8K را می شنویم. جدول رزولوشن یا وضوح تصویر یا تعداد پیکسل ها در صفحه نمایش به شرح زیر است:

تعداد پیکسل در طول نمایشگر

تعداد پیکسل در عرض نمایشگر

نام تجاری (صنعتی)

نام

720

480

Standard (SD)

480p

1080

720

HD Ready

720p

1920

1080

Full HD (FHD)

1080p

2160

3840

Ultra HD (UHD)

4K

4320

7680

Ultra HD (UHD)

8K

توجه داشته باشید که هر صفحه نمایش دارای تعداد ثابت پیکسل است.
سوالی که پیش می آید این است که آیا تلویزیون های سایز بزرگ وضوح بیشتری دارند؟ جواب این سوال مشخصا منفی است. بهتر است دقت کنید که اگر انتخاب شما تلویزیونی با سایز بزرگ است ولی رزولوشن HD دارد مسلما تصویر جالبی از آن دریافت نخواهید کرد. تصورکنید رزولوشن یک نمایشگر  باابعاد ۵۰ سانتیمتر در ۲۵ سانتیمتر بصورت زیر است یعنی ۱۰ مربع در  ۵ مربع.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اگر رزولوشن را ثابت نگه داریم و ابعاد تلویزیون را افزایش دهیم کیفیت تصویر را از دست می دهیم. تلویزیون با ابعاد ۱۰ برابر بزرگتر با پیکسل هایی به اندازه ۵۰ سانتیمتر در ۵۰ سانتیمتر روبرو میشویم. (این مثال کاملا غیر واقعی است و تنها برای تنویر موضوع مطرح شده است.) بنابراین، باید توجه داشته باشیم که با افزایش ابعاد تلویزیون باید رزولوشن را هم بالا برد تا تصویری با کیفیت مناسب داشته باشیم. که البته این افزایش رزولوشن آپشنی در انتخاب هنگام خرید است، نه موردی برای ارتقا یا تنظیم دستی. موضوع مهم دیگر تصویری است که در تلویزیون خریداری شده شما پخش خواهد شد. اگر یک تلویزیون۶۵ اینچ 4K داشته باشید و با آن فیلم هایی با کیفت 480p تماشا کنید، بدون شک از تصویری که می بینید ناراضی خواهید بود. در نتیجه منبع تولید تصویر نیز اهمیت پررنگی در کیفیت تصویردارد. شبکه های استانی که از طریق آنتن تلویزیونی دریافت می شوند فاقد کیفیت مناسب ارسالی هستند. این هم دلیلی است که هیچ کدام ار فروشندگان تلویزیون تصویر شبکه های استانی را برای پخش در آن نمایشگرانتخاب نمی کنند.

 

زاویه دید:

از مقایسه تصاویر درحال پخش در نمایشگر های مختلف یک فروشگاه به این نتیجه خواهید رسید که بعضی روشن ترند، بعضی تم زرد دارند، کدر هستند و یا حتی بی کیفیت و تار بنظر می رسد. در واقع همه این برداشت ها هم صحیح است و هم می تواند نادرست باشد. در واقع نمایشگر ها تشکیل شده ازچراغ های بسیار ریز ال ای دی است که با کاهش و افزایش فرکانس الکتریکی هر کدام از آن لامپ ها، رنگ های آن نیز تغییر می کند. پس نوری که از هریک از این چراغ ها به چشم ما می رسد کاملا اهمیت دارد. هر نسل از این ال ای دی ها دارای کیفیت پرتاب نور، گستره پوششی نور پرتابی و حفظ قدرت رنگ نور ایجاد شده همگی در دریافت یک تصویر با کیفیت مهم و امر کلیدی است. اگر با نزدیک شدن به نمایشگر کیفیت رنگ و تصویر بهبود یافت قدرت پرتاب نور در آن نمایشگر کم است. اگر با زاوایه به یک نمایشگرنگاه می کنید (از بغل) و هر چقدر بیشتر به روبروی تلویزیون تصویر بهتری دیدید می توان نتیجه گرفت که گستره پوششی نور پرتابی کم است و فقط باید بصورت مستقیم تلویزیون تماشا کنید. ایده ساخت تلویزیون های منحنی نیز از همین موضوع برآمد تا هر کس با هر زاویه ای نسبت به نمایشگر بتواند تصویر کاملی داشته باشد. البته نوع و تکنولوژی ال ای دی های این نوع نمایشگر ها کاملا متفاوت است.

 

ویژگی یک تلویزیون خوب

 

کانال های ورودی (پورت ها):

اگر نمایشگر شما قرار است به دستگاه خاصی متصل شود بهتر است نحوه اتصال آنها به یکدیگر را بدانید. کابل ها و فیش های اتصال را شناسایی کنید و مطمئن شوید که آن نمایشگرورودی مورد نظر شما را دارد. در پشت تلویزیون کانال های ورودی قرار دارند که قدیمی ترین و معروف ترین آنها سوکت آنتن هوایی است.

ورودی های صدا/تصویر (Audio/Video) که بصورت ۳تایی در کنار هم هستند و معمولا با رنگ های زرد (تصویر) و سفید و قرمز (ورودی صدا به بلندگوی چپ و راست) مشخص می شوند. ممکن است یک تلویزیون ۲ یا ۳ ردیف از این ورودی های داشته باشد که می توان هم زمان چند دستگاه را از این طریق به آن متصل نمود و با تغییر ورودی تصویر با ریموت کنترل، تصویر و صدای هر کدام از دستگاه های متصل شده را دریافت کرد.

ویژگی یک تلویزیون خوب

ورودی مانیتوری VGA یا DVI هم از جمله درگاه های ورودی است که بنا به نیاز می توانید ازآن ها استفاده نمایید.
اچ دی ام آی (HDMI) را می توان بعنوان کاربردی ترین درگاه نمایشگر برشمرد چرا که با یک کابل صدا و تصویر با کیفیت و سرعت بالا منتقل می شوند و بطور کلی وجود درگاه های HDMI در یک نمایشگر کاملا ضروری و اجتانب ناپذیر است.


ویژگی یک تلویزیون خوب  

درگاه های USB نیزاز دیگر ورودی های پر کاربرد است که وجود بعضی از این پورت ها به رنگ آبی (USB3) همان کاربرد را دارد اما با سرعت بالاتر. از این درگاه می توانید براحتی برای اتصال یک هارد اکسترنال یه تلویزیون خود استفاده کنید وبراحتی فیلم و عکس های ذخیره شده بر روی آن را تماشا کنید.

ویژگی یک تلویزیون خوب

پورت LAN هم از دیگر درگاه های یک تلویزیون هوشمند است که برای اتصال مودم به تلویزیون استفاده می شود. در تلویزیون های نسل های جدید می توان از طریق wifi‌ تلویزیون را به اینترنت متصل نمود.

ویژگی یک تلویزیون خوب


پورت اپتیکال از جمله جدیدترین بخش های اضافه شده به تلویزیون ها هستند. این پورت ها در واقع خروجی صدا هستند که باید به یک دستگاه پخش صدا متصل شوند. در کنار این درگاه معمولا پورت کوآکسیال (COAXIAL) قرار دارد که همین کار را با تکنولوژی قدیمی تر انجام می دهد. هر دوی این درگاهها به پورت های خروجی صدا هم معروف هستند.

ویژگی یک تلویزیون خوب
درگاه AUX هم یک پورت ورودی صدا است که از طریق آن می توان یک دستگاه پخش موزیک را به تلویزیون متصل نمود و با انتخاب ورودی دستگاه با ریموت کنترل تلویزیون به موزیک دلخواه گوش داد.

 

ویژگی یک تلویزیون خوب

 

ویژگی اتصال از طریق بلوتوث بسیار کاربردی است و می توانید هر آنچه با موبایل انجام می دهید را بر تلویزیون ببینید. فیلم و سریال تماشا کنید و حتی با اتصال یک موس و کیبورد بیسیم به تلویزیون کلیه کارهای نرم افزاری (آفیس، طراحی و ویرایش و ...) را انجام دهید.

 

لوازم جانبی – ضروری ها و غیر ضروری ها:

اگر محصولات برقی رادرنظر بگیریم عموما لوازم دیگری هم در کنار آن عرضه یاتوصیه می شود که گاه بایدی و گاهی هم غیر ضروری هستند. در اکثر لوازم برقی محافظ برق جزو لوازم جانبی ضرری حساب می شود. چرا که گارانتی یا وارانتی لوازم برقی شامل آسیب های وارده بدلیل نوسانات برق نمیشود. علاوه بر این آسیب های فیزیکی هم از جمله مواردی است که شرکت های تولید کننده لوازم برقی در خصوص انها گارانتی اعمال نمی کنند. بنابراین قرار گرفتن محصولات لوازم جانبی در دسته ضروری یا غیر ضروری به نوع گارانتی محصولات مربوط می شود. تلویزیون هم از جمله محصولاتی است که بدلیل حساس بودن نمایشگر و آسیب پذیری زیاد و همچنین در معرض برخورد بودن، باید مورد مراقبت و محافظت قرار گیرد. برای جلوگیری از آسیب های الکتریکی به بورد و قطعات و لامپ های صفحه نمایش می توان از محافظ های برق استاندارد و مخصوص استفاده کرد. و همچنین صفحه نمایشگر تلویزیون خود را هم می توان با استفاده از محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس از هر گونه آسیب فیزیکی احتمالی به صفحه نمایش حفظ کرد. در واقع گارانتی آسیب فیزیکی به تلویزیون را می توان با محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس فعال کرد. آسیب فیزیکی به صفحه تلویزیون حتی  با یک ضربه آهسته ممکن است خسارت سنگینی – معادل کل ارزش تلویزیون – روی دستمان بگذارد.

 

محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس چیست؟

محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس، یک لایه محافظ از جنس پلیمر اکریلیک با ویژگی شفافیت ۱۰۰٪ و حفظ شفافیت در طی زمان (۱۰ سال) و همچنین جذب اشعه UV – عدم عبور اشعه مارا بنفش از صفحه محافظ – است که دارای یک خم ۳ سانتیمتری یکدست و یکپارچه در بالای آن می باشد. محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس با استفاده از دو بند بر روی تلویزیون کاملا محکم و ثابت می شود. نکته مهم اینکه، محافظ صفحه تلویزیون با محافظ صفحه موبایل کاملا متفاوت است. یکی در کدر و زرد شدن و دیگری در نحوه استفاده. محافظ های موبایل شفافیت خود را در طی زمان از دست داده و زرد و مات می شوند در صورتی که محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس بهیچ وجه افت کیفیت در شفافیت ندارد. چنانچه شرکت ویدا تولید هرمیس تولید کننده محافظ های صفحه انواع نمایشگر در خصوص شفافیت محافظ های خود گارانتی تعویض بی قید و شرط دارد. تفاوت دیگر بین محافظ صفحه تلویزیون و محافظ صفحه موبایل در نوع نصب آن است. محافظ صفحه موبایل کاملا بر روی نمایشگر موبایل میچسبد ولی محافظ صفحه تلویزیون با طراحی مهندسی و اصولی، با فاصله چند میلیمتر از تلویزیون نصب می شود و عملا اجازه هرگونه تماس مستقیم یا غیرمستقیم با تلویزیون را نمی دهد. محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس بدلیل طراحی استاندارد با ویژگی ضربه پذیری بالا، حداقل امکان خمش را دارد تا علاوه بر اینکه ضربه وارده را خنثی کند، از برخورد با صفحه تلویزیون نیز جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس بهیچ وجه آسیبی چه سخت افزاری و چه فیزیکی به تلویزیون وارد نمی کند و به لحاظ بصری نیز ظاهر تلویزیون را تغییر نمی دهد. تولید محصولات اصلی و نوآورانه همیشه با کپی برداری های ناشیانه و تقلبی همراه بوده و محافظ صفحه هم از این موضوع مستثنا نیست. استفاده از تلق بجای ورق های با کیفیت ترفندی برای سودجویی بیشتر است که نه تنها جیب مشتری را خالی می کند بلکه کاربرد ضربه پذیری ندارد و با هر ضربه کش آمده و ضربه را به نمایشگر وارد میکند. استفاده از ورق های نامرغوب چینی درجه دوم وسوم با معرفی بعنوان ورق های تایوانی درجه یک هم از دیگر تقلب ها دربازار این محصول است. اختلاف  قیمتهای فاحش نیز نشان دهنده عدم مرغوبیت کالا دارد و توصیه می شود از خرید محصولات متفرقه بی نام و نشان خودداری فرمایید. محافظ صفحه تلویزیون برای کلیه سایزها ی تلویزیون، محافظی با ابعاد دقیق همان نمایشگر تولید می کند. حتی این امکان وجود دارد تا برای تلویزیون خود محافظ صفحه ای با ابعاد سفارشی واختصاصی داشته باشید. ویا با اعلام کد مل تلویزیون خود – برچسب سفید رنگی که در پشت تلویزیون توسط شرکت سازنده تعبیه شده است – به بخش ثبت سفارشات شرکت ویداتولید هرمیس، محافظ صفحه مخصوص تلویزیون خود را درب منزل تحویل بگیرید.

شرکت ویداتولید هرمیس با نام تجاری شناخته شده «ویویدکس» با نشان لوگوی کرگدن جهت تداعی دفاع و مقابله با خطر و آسیب، مبدع و اولین تولید کننده محافظ صفحه تلویریون در ایران با سابقه بیش از ۱۰ سال در این حوزه با بالاترین توان تولید و کیفیت و بالاترین میزان پوشش توزیع و فروش به اقسی نقاط کشور، با تلاش در راستای هدف کاری و حرفه ای خود که تولید محصولات بکر و خلاقانه بوده وهست همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.

محصولات جانبی دیگر مانند اسپری مخصوص پاک کردن صفحه تلویزیون با برند ویویدکس تهیه شده از بهترین مواد وارداتی (اسپانیایی) و همچنین دستمال مخصوص که می توان در یک پکیچ تهیه کرد. بعلاوه از این دستمال و اسپری می توان برای تمیز کردن محافظ صفحه تلویزیون ویویدکس هم استفاده نمود. دیگر محصولات ویویدکس شامل فنسی بک، زیر تلویزیونی، براکت دیواری، رادیاشلف، هولدرو ... را می توانید با مراجعه به وبسایت شرکت به آدرس www.vividex.ir ببینید و بصورت آنلاین سفارش خرید خود را ثبت نمایید.

حال دیگر می توان با آگاهی بیشتری نسبت به آنچه نیازهای ما را برآورده می کند اقدام به خرید تلویزیون کرد.

 

دیماه ۱۳۹۹

م. حیدری منش

 

ثبت نظرات

مهدی قره چکی
۱۴۰۱/۱۲/۱۰
0
0
0

من هرکاری کردم خریدم ثبت نشد. تلفنی هم کسی پاسخگو نیست

پژمان
۱۴۰۱/۰۸/۰۴
0
0
0

باسلام. میخواستم بدونم اندازه دقیق این محافظ ها چقدر هست؟ چون میخوام بخرم و بایستی اندازه دقیق محافظ رو بدونم؟

ایمان پدرام
۱۴۰۱/۰۱/۰۵
5
6
5

سلام یه بار یه هزینه بکنید ولی راحت سین اگه روز اول می‌خریدم تی وی نازنینم نمیشکست

علی رصایی
۱۴۰۰/۱۲/۱۰
0
0
0

خداییش همه چیزشون عالی هم بسته بندی هم کیفیت جنسشان. من راصی بودم

سامان بوستانچی
۱۴۰۰/۰۷/۲۳
0
3
1

برای ۷۵ میخوام

میثم نفری
۱۳۹۹/۱۱/۳۰
5
8
2

عال من خریدم قیمتش بالا هست ولی عرضش داره

Saeed
۱۳۹۹/۱۱/۱۹
0
7
4

من حدود ۳ ساله از شرکت ویویدکس محافظ خریدم هنوز مثل روز اولشه .برخورد پرسنل شرکت هم بسیار محترمانه بود .

علی
۱۳۹۹/۱۱/۱۵
5
1
4

خیلی کمک کرد ممنون

جلال
۱۳۹۹/۱۱/۰۸
0
0
8

عالی

محسن رسولی
۱۳۹۹/۱۱/۰۸
0
2
1

ممنون از شما



نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید