هواوی طی چند سال برند آنر را به یکی از پنج تولید کنندهی برتر تلفن هوشمند در جهان تبدیل کرد. با این وجود هواوی قصد ندارد آنر را به یک شرکت مستقل تبدیل کند و ترجیح میدهد این کمپانی را به عنوان زیر برند خود نگه دارد.
همانطور که می دانید شرکت هواوی در سال ۲۰۱۳ میلادی زیرمجموعه ای با نام آنر را تشکیل داد که با طراحی و مشخصات منحصر به فرد خود بتواند کاربران جوانتر را به خرید محصولاتش جلب کند.
از آن زمان به بعد برند یاد شده موفق شد که آرام آرام جایگاه خود میان خریداران پیدا کند و قسمتی از فروش کلی بازار تلفنهای هوشمند را به خود اختصاص دهد. این مسئله موجب شد که حتی این برند بتواند از لحاظ میزان فروش نیز به هواوی نزدیک شود.
به همین دلیل، شایعات زیادی پیرامون جدا شدن برند آنر از کمپانی چینی هواوی مطرح شد و برخی کارشناسان مدعی شدند بالاخره روزی خواهد رسید که آنر از شرکت مادر خود جدا شده تا بتواند به عنوان یک شرکت مستقل فعالیت کند.
پس از چندین هفته شایعه و گمانهزنی، هواوی رسما فروش آنر را تأیید کرد.
محدودیتهای زیاد ناشی از تحریمهای آمریکا درنهایت باعث شد هواوی «برای بقای برند آنر» مجبور شود آن را بفروشد.
خریدار آنر شرکت تازه تأسیسی بهنام Shenzhen Zhixin New Information Technology Co است که طی قراردادی با هواوی، تمام بخش کسبوکار موبایل آنر را به دست آورده است. در توافق هواوی و این شرکت به این موضوع اشاره شده که از منافع مشتری، کارمندان، همکاران تجاری آنر، تأمینکنندهها و راههای ارتباطی آنر محافظت خواهد شد. مالک جدید تغییر مدیریتی در آنر ایجاد نمیکند و مدیران قبلی همچنان در این شرکت حضور دارند و عضو هیئتمدیره میمانند.
شرکت جدید مالک آنر بهصورت یک کنسرسیوم متشکل از نزدیک به ۳۰ سرمایهگذار، کسبوکار و شرکت مختلف تأسیس شده است. شرکت آنر جدید همچنان روی منابع، برندسازی، محصولات، سرویسها، کارهای عملیاتی و تصمیمات اجرایی نظارت خواهد داشت. هواوی میگوید هیچ سهمی از این شرکت نخواهد داشت، در مدیریت کسبوکار و فرایند تصمیمگیری آن دخالت نمیکند و حتی جزو هیئتمدیره آن نیست.
هواوی به این موضوع اشاره کرده است که در شرایط فعلی که کسبوکار موبایل این شرکت زیر فشار زیادی قرار دارد، چارهای جز فروش آنر به شرکت Shenzhen Zhixin New Information Technology نداشته است. این اقدام باعث میشود که آنر بتواند در این شرایط دشوار، فعالیت خود را راحتتر ادامه دهد.
دولت ایالات متحده در چند سال گذشته همواره هواوی را به سرقت مالکیت معنوی شرکتهای غربی و همکاری با حزب کمونیست چین متهم میکرد و درنهایت در اوایل سال گذشته، با وارد کردن هواوی به لیست سیاه سازمانها، افراد و شرکتهایی که امنیت ملی آمریکا را تهدید میکنند، تحریمهای سختی را متوجه این شرکت چینی کرد.
تحریمهای دولت ایالات متحده باعث شد شرکتهای آمریکایی نتوانند به کسبوکار خود با هواوی ادامه دهند. برای مثال کوالکام فروش تراشه به هواوی را متوقف (هرچند چندی پیش مجوز فروش تراشه به هواوی تحت شرایط خاص را دوباره بهدست آورد) و گوگل نیز لایسنس خدمات نرمافزاری خود را برای هواوی و آنر ملغی کرد.
تحریمهای آمریکا و مخصوصا عدم دسترسی به GMS روی گوشیهای هواوی و آنر باعث شد تا فروش گوشیهای این دو برند طی سال گذشته در کشورهای غربی افت شدیدی را تجربه کند.
گرچه در بیانیهی مطبوعاتی دو شرکت صحبتی از قیمت معامله بهمیان نیامده است، رویترز پیش از این پیشبینی کرده بود قیمت فروش آنر حدود ۱۰۰ میلیارد یوان (معادل ۱۵.۲ میلیارد دلار) باشد.